Ademcoaching in Woerden

ademwerk

Ademcoach in Woerden

Je eigen ademhaling laat zien wie je bent en hoe je in het leven staat. De adem is zogezegd een directe spiegel van jezelf, vaak nog voor jij je hier bewust van bent.

Een borst, middenrif of buikademhaling tijdens rust zegt alles over in welke staat jouw zenuwstelsel verkeert. 

De belangrijkste ademhalingsspier is de middenrifspier. Hij is nauw verbonden met onze emoties. Niet ademen betekent niet voelen. Door de adem vast te zetten, zetten we de ook de emotie vast.

Spanning in het middenrif kan tot allerlei klachten leiden. Een strakke band om het middenrif en niet goed naar de buik kunnen ademen kunnen wijzen op een blokkade in dit gebied.

Een verbonden ademsessie kan hierbij helpen.

Wist je dat?

Je eigen ademhaling de brug is tussen lichaam & mind. Met een verbonden ademsessie geef je ruimte aan wat er (on)bewust in jou leeft.

Zo kunnen onverwerkte spanningen, emoties en gebeurtenissen jouw systeem verlaten en maak je ruimte voor meer innerlijke rust, ontspanning en zelfliefde.

De ervaringen met ademcoaching in Woerden

De ademcoaching sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn.
Niels Jansen
1:1 traject trauma release en ademwerk
De ademsessies met Simone heb ik als bijzonder ervaren. Door de persoonlijke, liefdevolle, begeleiding kwam er veel los. Hierdoor kon ik diep gaan, door blokkades heen en kwam ik tot mooie inzichten.
S. Vossen
1:1 traject ademwerk
Ik ben blij dat ik de sessies bij Simone heb gevolgd. In de sessies heb ik veel oud zeer kunnen loslaten. Hierdoor heb ik stappen kunnen zetten in de richting waar ik gelukkig van word. De opstellingen hebben mij ook zo veel antwoorden gegeven.
client
Dimitri Dingemans
1:1 traject trauma release, opstellingen en ademwerk
Wat is het fijn en bijzonder om door een traject te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.
M. de Rooij
1:1 traject ademwerk, trauma release
verbonden ademhaling ademwerk

Ademcoaching met de verbonden ademhaling

Tijdens de ademsessie wordt je adempatroon geopend met de verbonden ademhaling. Dit een krachtige methode die de poort opent naar een dieper bewustzijn in jezelf. 

Door langere tijd verbonden diep te ademen door de mond, zonder pauzes, komt er energie vrij en gaat je lichaam als vanzelf opgeslagen spanning en emoties loslaten.

Veel gehoorde ervaringen na een verbonden ademsessie:

 • Diepe ontspanning

 • Emotionele ontlading en meer in verbinding met gevoel
 • Meer uit het hoofd (ratio) en in het lichaam 
 • Meer in het moment aanwezig zijn
 • Bewustwording, inzichten 
 • Doorbraak in oude patronen

Ademcoaching heeft effect op mentaal niveau, lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau

Ademcoaching in Woerden helpt om:

Meer ervaringen met ademcoaching in Woerden

Bij Vivendi heb ik na een lang huwelijk en een pittige scheiding een traject van ademcoaching gevolgd.

Onder leiding van Simone was er genoeg veiligheid om het ademen zijn werk te laten doen. Ik hoefde het niet te verwoorden; mijn lichaam nam het over en daarmee werd mijn hoofd eindelijk tot zwijgen gebracht. Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.

L. de Jong
1:1 traject ademwerk
Voordat ik bij Simone kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties. In de release sessies word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen. Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.
Tara van der Zon
1:1 traject trauma release, ademsessies
en opstellingen

Ademcoaching los te boeken of als persoonlijk traject

Plan hier een ademcoaching sessie in Woerden

Een kennismakingssessie is vrijblijvend

FAQs

Veelgestelde vragen over ademcoaching in Woerden

Heb jij vragen? Je vindt het antwoord mogelijk hier.

Nee, maar er zijn een aantal contra-indicaties waarbij een verbonden ademhaling wordt afgeraden. Daarnaast is het af te raden om de verbonden ademhaling zelf te doen als je hier nog geen ervaring mee hebt. Waarom zou je? Als je voor het eerst naar de sportschool gaat, krijg je ook begeleiding. Laat je vooral begeleiden tijdens een verbonden ademsessie als je nog geen ervaring hebt. Dit zijn contra-indicaties voor de verbonden ademhaling door de mond:

 • Ernstige PTSS of trauma

 • Actief gebruik van recreatieve drugs

 • Glaucoom

 • Nieraandoeningen

 • Hoge bloeddruk

 • Chronische hyperventilatie

 • Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte

 • Diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook

 • Ongecontroleerde schildklieraandoeningen

 • Diabetes (elk type)

 • Ernstige astma – voor lichte tot matige astma kunnen we dit bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie

 • Epilepsie

 • Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen

 • Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening

 • Ernstige psychosomatische aandoeningen

 • Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen

 • Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar

Ik raad het af om de verbonden ademhaling zelf te doen als je hier nog geen ervaring mee hebt. Als je langere tijd verbonden ademt, kan er van alles los komen, dan is het fijn als je daarin word ondersteund. Als je voor het eerst naar de sportschool gaat, krijg je ook begeleiding. Welkom om eens een verbonden ademsessie bij mij te ervaren.

Bij ernstige PTSS of complex trauma wordt de verbonden ademhaling afgeraden. Een begeleide ademsessie kan zeker wel aanvullend zijn en van toegevoegde waarde zijn bij het verwerken van trauma. Daarbij is de juiste begeleiding erg belangrijk. Je kunt de verbonden ademhaling namelijk ook zacht en mild inzetten, zonder dat je ‘diep’ gaat. Ga altijd naar een professionele ademcoach.

Als je kramp krijgt in bijvoorbeeld de handen tijdens de verbonden ademhaling, kan dit wijzen op verschillende dingen. Kramp kan betekenen dat je lichaam in een freeze stand staat of komt. Kramp in de handen kan ook betekenen dat je het ooit alleen hebt moeten doen. Zogezegd dat je hebt uitgereikt (bijvoorbeeld als baby) en dat er niemand kwam. Een goede ademcoach helpt je om hier zacht bij te ademen. 

Als je kramp krijgt in bijvoorbeeld de handen tijdens de verbonden ademhaling, kan dit wijzen op verschillende dingen. Kramp kan betekenen dat je lichaam in een freeze stand staat of komt. Kramp in de handen kan ook betekenen dat je het ooit alleen hebt moeten doen. Zogezegd dat je hebt uitgereikt (bijvoorbeeld als baby) en dat er niemand kwam. Een goede ademcoach helpt je om hier zacht bij te ademen. 

En dat is oké. Neem gratis en vrijblijvend contact met mij op via een kennismakingscall. Dan kun je mij jouw hulpvragen, behoeften en twijfels voorleggen en zal ik je een eerlijk antwoord geven of ik jou verder kan helpen. 

Uit je comfortzone stappen is de plek waar je groeit