Wat is ademtherapie?

Wij gebruiken gemiddeld maar 30% van onze longcapaciteit. Ademtherapie bij ons helpt om jouw adempatroon volledig te openen. Hierdoor worden alle lichaamscellen van meer zuurstof voorzien. Een volledige en open ademhaling betekent dus ook meer energie. Voller ademen is voller leven. Ademtherapie helpt ook om emotionele en lichamelijke blokkades op te lossen.

ademwerk

Wat is ademtherapie?

De belangrijkste ademhalingsspier is de middenrifspier. Hij bevindt zich onderaan de ribbenkast. De middenrifspier is nauw verbonden met onze emoties. Een strakke band om het middenrif en niet goed naar de buik kunnen ademen kunnen wijzen op een blokkade in dit gebied. 

Herken jij dat de adem stokt bij spanning? Dat laat dus zien dat de middenrifspier reageert bij spanning en stress. Door de adem vast te zetten, zetten we de emotie ook vast. 

Ademtherapie in de vorm van een begeleidde ademsessie kan jou helpen om het lichaam te bevrijden van vastzittende emoties en blokkades, ontspanning toe te laten en patronen blijvend te doorbreken. In de ademtherapie sessies leer je niet hoe je functioneel beter kunt ademen, want dit gebeurt automatisch als we jouw ademhalingsspieren openen. Een ademsessie helpt je emoties te doorvoelen en te verwerken en je volledig te verbinden met jezelf.

Studio Vivendi_PBShoot_byRoxCreations-12-min

Is ademtherapie geschikt voor jou?

De ervaringen met een ademtherapie sessie

Wat is het fijn en bijzonder om door ademtherapie te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone tijdens de ademsessies heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.
client
M. de Rooij
1:1 traject ademtherapie
De ademsessie met Simone heb ik als bijzonder ervaren. Door de persoonlijke, liefdevolle, begeleiding kwam er veel los. Hierdoor kon ik diep gaan, door blokkades heen en kwam ik tot mooie inzichten.
client
Susan vossen
Ademsessie
ademwerk

Ademtherapie helpt om patronen te doorbreken

Tijdens de ademsessie adem je langere tijd, aaneengesloten, zonder pauzes in en uit door de mond. Zo openen we jouw ademhalingsspieren. Door zo te ademen komt er energie vrij en gaat je lichaam opgeslagen spanning en emoties loslaten.

Na deze actieve ademhaling is er ruimte om na te voelen en ontspannen. Juist dit moment ervaren mensen als heel bijzonder en ontspannend. In deze ontspannen staat doen mensen vaak nieuwe inzichten op. Dat helpt jou weer verder op jouw pad.

Ademtherapie werkt dus op mentaal, lichamelijk en emotionele niveau.

Persoonlijk traject met ademtherapie

Lees hier meer over een persoonlijk traject met ademtherapie, lichaamswerk en opstellingen. Een traject is allesomvattend, diepgaand en wordt vaak als bijzonder ervaren. Dit unieke en op jou afgestemde traject helpt je om niet helpende patronen te doorbreken, de innerlijke verbinding met jezelf te versterken, jezelf te verbinden met je lichaam, controle en perfectionisme los te laten en te gaan leven vanuit flow en ontspanning.

Plan jouw ademtherapie sessie in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen. Een kennismakingssessie duurt 105 minuten. Dit is inclusief:

 • Een uitgebreid intakegesprek
 • Een diepgaande sessie 
 • Een persoonlijk advies voor jou
 • Eventueel een oefening op maat mee naar huis voor jou

Meer ervaringen met ademtherapie

Ik heb bij Vivendi een aantal ademsessies gehad om te leren mijn emoties beter te uiten. Elke keer een fijne behandeling en steeds een bijzondere gewaarwording dat ik me makkelijker kon overgeven aan mijn gevoelens. Daar hielp ook Simone haar rustige uitstraling bij. Ik kan dit aanraden.
client
C. Zwennis
1:1 traject ademtherapie
De sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn
N. Jansen
1:1 traject trauma release en ademwerk
FAQs

Veelgestelde vragen over ademtherapie

Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

Ademwerk (breathwork) is een verzamelterm van allerlei ademmethodes die je kunt inzetten om processen in lichaam en geest te beïnvloeden. Lees meer over wat breathwork precies inhoudt.

Je kunt breathwork inzetten in de vorm van dagelijkse ademoefeningen die je zelfstandig thuis kunt voeren. Ook kun je breathwork meer onder professionele begeleiding doen in de vorm van een begeleidde ademsessie. Dit gebeurt 1 op 1 of in groepen.

Ademwerk brengt je op plekken in jezelf, waar je met het brein niet kunt komen. Je adem brengt je thuis bij je diepere zelf als het ware. Dat maakt het ontzettend krachtig en waardevol. Dit kun je pas echt begrijpen als je zelf hebt ervaren.

Een ademtherapie sessie is niet geschikt voor mensen met hartklachten, epilepsie, glaucoom, klachten van psychische aard zoals psychoses en schizofrenie.

Ja! Het Vivendi therapie traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon. Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

Het traject bestaat uit:

 • Een vrijblijvende kennismakingscall om te horen wat je hulpvraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarbij onderzoek ik ook of er een wederzijdse klik is, gezien de kwetsbaarheid en intensiteit van dit traject
 • Een uitgebreide intake en kennismakingssessie van 90 minuten
 • En voorstel van jouw persoonlijke traject met daarin een persoonlijk voorstel 
 • 9 of 12 fysieke sessies van 90 minuten.
 • Een combinatie van ademwerk, opstellingen, innerlijk kind werk, Body Remembers Trauma Therapy® en coaching
 • Oefeningen en tips ter ondersteuning van jouw proces thuis
 • Tussentijds contact om met mij als coach te sparren

Ademwerk voor thuis

Krijg gratis toegang tot online ademoefeningen

Geen spam, beloofd!

Ontvang een inspirerende en verdiepende e-mail

Eén keer in de zoveel tijd verstuur ik een nieuwsbrief met inspiratie en oefeningen voor thuis