Ervaar de kracht van een ademsessie

Hoe zou het voor jou zijn om:

Een ademsessie heeft effect op lichamelijk, mentaal, emotioneel en systemisch niveau

ademwerk

Begeleide ademsessie

De belangrijkste ademhalingsspier is de middenrifspier. Hij bevindt zich onderaan de ribbenkast. De middenrifspier is nauw verbonden met onze emoties. Een strakke band om het middenrif en niet goed naar de buik kunnen ademen kunnen wijzen op een blokkade in dit gebied. 

Door de adem vast te zetten, zetten we de emotie ook vast. 

Ademwerk in de vorm van een begeleidde ademsessie kan jou helpen om de middenrif spier te bevrijden van blokkades, ontspanning toe te laten, het vertrouwen in jezelf stevig te verankeren en patronen blijvend te doorbreken.

verbonden ademhaling ademwerk
Waar een ademsessie voor kan worden ingezet:

De ervaringen met een ademsessie

De ademsessie met Simone heb ik als bijzonder ervaren. Door de persoonlijke, liefdevolle, begeleiding kwam er veel los. Hierdoor kon ik diep gaan, door blokkades heen en kwam ik tot mooie inzichten.
S. Vossen
Ademsessie
Bij Vivendi heb ik na een lang huwelijk en een pittige scheiding een ademcoachingtraject gevolgd.

Onder leiding van Simone was er genoeg veiligheid om het ademen zijn werk te laten doen. Ik hoefde het niet te verwoorden; mijn lichaam nam het over en daarmee werd mijn hoofd eindelijk tot zwijgen gebracht. Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.

L. de Jong
1:1 traject ademwerk
Wat is het fijn en bijzonder om door een ademcoachingtraject te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.
client
M. de Rooij
1:1 traject ademwerk
Tijdens de ademsessies kwamen er vastzittende emoties los. Na afloop voelde ik mij een stuk kalmer en rustiger en dat werkte nog lang door. Ik merk dat mijn ademhaling ook meer ontspannen en dieper is. Dank Simone voor jouw fijne begeleidig.
client
Iris de Groot
1:1 traject ademwerk
simone burggraaf

Een ademsessie helpt om niet helpende patronen blijvend te doorbreken

Tijdens de ademsessie adem je langere tijd, aaneengesloten, zonder pauzes in en uit door de mond. Zo openen we jouw ademhalingsspieren. Door zo te ademen komt er energie vrij en gaat je lichaam als vanzelf opgeslagen spanning en emoties loslaten.

Na deze actieve ademhaling is er ruimte om na te voelen en ontspannen. Juist dit moment ervaren mensen als heel bijzonder en ontspannend. In deze ontspannen staat doen mensen vaak nieuwe inzichten op. Dat helpt jou weer verder op jouw pad.

Wat je (onder meer) kunt ervaren tijdens een ademsessie:

 • Tintelingen in je lichaam

 • Geluid (dat is oke, laat jezelf horen!)

 • Emoties, herinneringen, je kunt gaan huilen maar ook lachen (en alles ertussen)

 • Visioenen, mystieke ervaringen

Mensen voelen na afloop vaak opluchting, diepe ontspanning, rust en innerlijke vrede. 

Persoonlijk traject met ademwerk

Lees hier meer over een persoonlijk traject met ademwerk, lichaamswerk en opstellingen. Een traject is allesomvattend, diepgaand en wordt vaak als bijzonder ervaren. Dit unieke en op jou afgestemde traject helpt je om niet helpende patronen te doorbreken, de innerlijke verbinding met jezelf te versterken, jezelf te verbinden met je lichaam, controle en perfectionisme los te laten en te gaan leven vanuit flow en ontspanning.

Plan jouw ademsessie hier in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen. Twijfel je nog? Plan dan gratis en vrijblijvend een kennismakingscall in. Dan overzoeken wij samen of en hoe een ademsessie jou kan helpen.

Krijg gratis toegang tot ademhalingsoefeningen voor thuis

Meer ervaringen met een ademsessie

De ademcoaching sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn.
Niels Jansen
1:1 traject ademwerk, trauma release
De ademsessie met Simone heb ik als bijzonder ervaren. Door de persoonlijke, liefdevolle, begeleiding kwam er veel los. Hierdoor kon ik diep gaan, door blokkades heen en kwam ik tot mooie inzichten. ​
C. Zwennis
1:1 traject ademsessies
FAQs

Veelgestelde vragen over ademwerk en ademsessie

Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

 • Ernstige PTSS of trauma

 • Actief gebruik van recreatieve drugs

 • Glaucoom

 • Nieraandoeningen

 • Hoge bloeddruk

 • Chronische hyperventilatie

 • Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte

 • Diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook

 • Ongecontroleerde schildklieraandoeningen

 • Diabetes (elk type)

 • Ernstige astma – voor lichte tot matige astma kunnen we dit bespreken, maar belangrijk is om je inhalator mee te brengen naar de sessie

 • Epilepsie

 • Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen

 • Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening

 • Ernstige psychosomatische aandoeningen

 • Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen

 • Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar

Ja, een ademsessie bij mij is veilig. Jouw gevoel van veiligheid en vertrouwen staan centraal in de sessies. 

Met een traject werk je diepgaand en toch versneld aan waar jij van droomt of naar verlangt. Een traject is meer doelgericht, persoonlijker en gaat dieper. Je ontvangt van mij een persoonlijk voorstel met de invulling van het traject. Om zo gericht aan jouw dromen, thema’s of hulpvragen te werken.

Ook zij gingen je voor met een ademsessie

>De sessies bij Simone geven mij precies wat ik nodig heb in mijn rouwverwerkingsproces na het plotselinge overlijden van mijn moeder. Simone weet altijd tot de kern te komen en laat me bij mijn verdriet komen. Zowel door de gesprekjes vooraf als tijdens de sessies. Door haar kalmte, vertrouwen en toewijding voel ik me veilig en kan ik voelen wat er op dat moment zich aandient. Simone voelt precies waar de blokkades in mijn lijf zitten en zorgt ervoor dat ik ontspannen en verlicht de deur uit ga.
Jolinde van der Well
1:1 traject ademwerk en massages
Ik voel mij na de ademsessies veel beter, stabieler in mijn emoties en vrijer in mijzelf. Ook het contact met mijn gezin en mijn ouders is verbeterd, omdat ik oude stukken heb mogen verwerken. Ik sta zelf anders in het contact met mijn omgeving. Dank Simone voor alle begeleiding!
N. van Vliet
1:1 traject ademsessies

Lees meer over ademtherapie