Wat is breathwork?

Breathwork is een verzamelterm van allerlei ademmethodes die je kunt inzetten om processen in lichaam en geest te beïnvloeden. Lees meer over wat breathwork precies inhoudt.

Je kunt breathwork inzetten in de vorm van dagelijkse ademoefeningen die je zelfstandig thuis kunt voeren. Ook kun je breathwork meer onder professionele begeleiding doen in de vorm van een begeleidde ademsessie. Dit gebeurt 1 op 1 of in groepen.

Breathwork brengt je op plekken in jezelf, waar je met het brein niet kunt komen. Je adem brengt je thuis bij je diepere zelf als het ware. Dat maakt het ontzettend krachtig en waardevol. 

ademwerk

Wat is breathwork?

De ademhaling is een van de vitale functies die automatisch verloopt én waar wij bewust invloed op kunnen uitoefenen. Dat maakt de adem enorm krachtig om andere processen in lichaam en geest te beïnvloeden.

Ademen is het eerste en het laatste wat je doet in je leven en het is dan ook een zuivere spiegel die jou altijd laat zien hoe het écht met je gaat. Vaak nog voordat je hier bewust van bent. 

Een ademsessie laat jou zien waar je van bent vertrokken in jezelf, waar spanning zit opgeslagen en hoe je in het leven staat. Zoals je ademt, leef je. Verander je adem en je verandert je leven.

Studio Vivendi_PBShoot_byRoxCreations-12-min
10 voordelen van breathwork

De ervaringen met breathwork

De ademsessie met Simone heb ik als bijzonder ervaren. Door de persoonlijke, liefdevolle, begeleiding kwam er veel los. Hierdoor kon ik diep gaan, door blokkades heen en kwam ik tot mooie inzichten.
S. Vossen
Ademsessie
Bij Vivendi heb ik na een lang huwelijk en een pittige scheiding een ademcoachingtraject gevolgd.

Onder leiding van Simone was er genoeg veiligheid om het ademen zijn werk te laten doen. Ik hoefde het niet te verwoorden; mijn lichaam nam het over en daarmee werd mijn hoofd eindelijk tot zwijgen gebracht. Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.

L. de Jong
1:1 traject ademwerk
Wat is het fijn en bijzonder om door een ademcoaching traject te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.
client
M. de Rooij
Ademsessie
Tijdens de ademsessies kwamen er vastzittende emoties los. Na afloop voelde ik mij een stuk kalmer en rustiger en dat werkte nog lang door. Ik merk dat mijn ademhaling ook meer ontspannen en dieper is. Dank Simone voor jouw fijne begeleidig.
client
I. de Groot
1:1 traject ademwerk
verbonden ademhaling ademwerk

Breathwork helpt bij

Persoonlijk traject met breathwork

Lees hier meer over een persoonlijk traject met breathwork, lichaamswerk en opstellingen. Een traject is allesomvattend, diepgaand en wordt vaak als bijzonder ervaren. Dit unieke en op jou afgestemde traject helpt je om niet helpende patronen te doorbreken, de innerlijke verbinding met jezelf te versterken, jezelf te verbinden met je lichaam, controle en perfectionisme los te laten en te gaan leven vanuit flow en ontspanning.

Plan jouw breathwork sessie hier in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen. Een kennismakingssessie duurt 2 uur. Dit is inclusief:

 • Een korte intakegesprek
 • Een breathwork sessie 
 • Een persoonlijk advies voor jou
 • Een oefening op maat mee naar huis voor jou

Meer ervaringen met een breathwork sessie

De sessies bij Simone hebben mij geholpen om trauma te verwerken. Ik heb een donkere wolk van oud zeer boven mijn hartstreek aan mogen kijken en dit om mogen zetten naar positieve energie (letterlijk). De jarenlange onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfliefde en rust. Dankzij de release sessies heb ik geleerd om te handelen vanuit liefde i.p.v. het 'moeten' van mijzelf of anderen. Ik kan meer ontspannen en genieten van de kleine dingen in het leven.
client
Dimitri Dingemans
1:1 traject met breathwork
De ademsessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn
Nico Jansen
1:1 traject met breathwork
FAQs

Veelgestelde vragen over breathwork

Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

Een breathwork sessie is niet geschikt voor mensen met hartklachten, klachten van psychische aard zoals psychoses en schizofrenie, epilepsie of aneurysma.

Ja! Het Vivendi therapie traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon. Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

Het traject bestaat uit:

 • Een vrijblijvende kennismakingscall om te horen wat je hulpvraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarbij onderzoek ik ook of er een wederzijdse klik is, gezien de kwetsbaarheid en intensiteit van dit traject
 • Een uitgebreide intake en kennismakingssessie van 90 minuten
 • En voorstel van jouw persoonlijke traject met daarin een persoonlijk voorstel 
 • 9 of 12 fysieke sessies van 90 minuten.
 • Een combinatie van ademwerk, Body Remembers Trauma Therapy® en coaching
 • Oefeningen en tips ter ondersteuning van jouw proces thuis
 • Tussentijds contact om met mij als coach te sparren
Krijg gratis toegang tot ademhalingsoefeningen voor thuis

Geen spam, beloofd!

Ontvang een inspirerende en verdiepende e-mail

Eén keer in de zoveel tijd verstuur ik een nieuwsbrief met inspiratie en oefeningen voor thuis