Lichaamsgerichte therapie traject

Om te herstellen van trauma, van vage klachten af te komen of je weer ‘heel’ of in balans te voelen is adem- en lichaamswerk enorm behulpzaam en onmisbaar.

π™ˆπ™šπ™© een persoonlijk 1:1 π™©π™§π™–π™Ÿπ™šπ™˜π™© 𝙫𝙖𝙣 π™–π™™π™šπ™’π™¬π™šπ™§π™ , π™‘π™žπ™˜π™π™–π™–π™’π™¨π™¬π™šπ™§π™ , π™¨π™©π™§π™šπ™¨π™¨ π™§π™šπ™‘π™šπ™–π™¨π™š, π™’π™–π™¨π™¨π™–π™œπ™š π™šπ™£ π™˜π™€π™–π™˜π™π™žπ™£π™œ 𝙒𝙖𝙖𝙠 je π™šπ™šπ™£ π™™π™šπ™šπ™₯ π™™π™žπ™«π™š 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™—π™žπ™£π™£π™šπ™£. Lichaams- en ademwerk brengen jou in vogelvlucht naar jouw kern, zonder erover te praten.Β 

Dan kun jij nog meer op jouw krachtplek in het leven komen staan, dan ben jij in flow en draag je je unieke talenten vol uit.Β 

Herken jij dit?
Dit traject is voor de bewuste vrouw die

Are you ready for a deep dive to fly high?

Re-connnect with your authentic, true self who you always have been and rise up like a queen.

Met ademwerk en body-mind therapie kom je thuis bij delen van jezelf waar je verwijderd van bent geraakt.Β 

Er zijn momenten in je leven geweest waarbij er geen ruimte was voor jou. Misschien werd jij weinig geknuffeld thuis of werden je emoties gesust.

Ieder kind wil gezien en gehoord worden door de ouders. Dat is ook de stroom van het leven. Wanneer een ouder/verzorger jou (vaak onbewust en onbedoeld) niet ziet of hoort in jouw emotionele behoeften, bijvoorbeeld door een depressie, ziekte, verslaving of fysieke afwezigheid, kun je als kind onbewust de kernovertuiging opdoen dat je niet goed bent zoals je bent. Je leert jezelf aan te passen en je eigen behoeften weg te cijferen. Als kind doe je namelijk alles om gezien en gehoord te worden door je omgeving.

Hierdoor raak je de innerlijke verbinding met jezelf kwijt en leer jij je richten op de buitenwereld. Dit proces gebeurt volledig onbewust.Β 

De lichaamsgerichte sessies en ademwerk in mijn praktijk helpen jou om weer in contact te komen met je authentieke zelf. Voorbij de copingsmechanismen die je hebt ontwikkeld. Door in de sessies te werken met de driehoek van het lichaam, de mind en het gevoel, kan jouw innerlijke verbinding stap voor stap worden hersteld.

Dan zul je uiteindelijk nog meer op jouw krachtplek in dit leven komen te staan en zullen mentale en lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Sand in Desert Hands
Resoneert dit bij jou? Plan vrijblijvend en kosteloos een kennismakingscall met mij in.
Een traject op maat bestaat uit:

Ademwerk / ademtherapie

Je ademhaling is een krachtig medicijn om jezelf te helen.Β 

Ademen is het eerste en het laatste wat je doet in het leven. Ademwerk is een verzameling van ademhalingstechnieken die je kunt inzetten in de vorm van een ademsessie. Een ademsessie is een bijzondere methode om in een veilige bedding ruimte te geven aan wat er in jou leeft, bewust en onbewust. Dat lucht op, letterlijk! Eventuele opgeslagen spanningen kunnen worden doorvoeld en losgelaten. Dat brengt jouw lichaam weer naar de ontspannen staat van zijn. Een ademsessie wordt vaak als bijzonder ervaren. Leer vrijer te ademen, zodat je vrijer kunt leven.

 • De ademsessies vergroten je gevoel van in balans zijn, geven vrede en rust

 • De ademsessies brengen je adem terug naar je natuurlijke ademhalingspatroon.

 • Eventueel vastzittende emoties kun je veilig doorvoelen en verwerken.

 • Je krijgt meer energie.

 • Je leert je adem inzetten om je zenuwstelsel te ontspannen en dus rust te ervaren.


Lichaamswerk zoals stress release en Body Remembers Trauma Therapy

Waar wij met ons hoofd gebeurtenissen vergeten, onthoudt het lichaam alles wat wij meemaken.

De lichaamsgerichte sessies (Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB): zijn erop gericht om op een natuurlijke manier spanning te ontladen uit jouw lichaam en onderbewustzijn. Stress en trauma slaan wij vooral op in het bindweefsel en zenuwstelsel. In een sessie combineren we lichaams- en ademhalingsoefeningen die de natuurlijke respons van jouw lichaam om spanning te ontladen activeert. Dit gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als chronische spanning, die vaak ontstaat door opgeslagen trauma. Hierdoor kan jouw zenuwstelsel weer naar de ontspannen staat van zijn en zul jij minder ‘aan’ staan.

Met deze sessies ga je doorvoelen wat er ooit niet is verwerkt, zodat dit echt kan worden losgelaten. Het lichaam geeft vanzelf aan wat er losgelaten wil worden.

Door fysieke, mentale en emotionele spanning uit je lichaam & mind te ontladen, zul je je vitaler en gezonder voelen.

Β 

Coaching & innerlijk kind werk

Relatieproblemen zijn spiegels van wonden van het kind in jezelf.

We hebben allemaal nog een deel in onszelf dat kind is. De meeste overtuigingen die we nu als volwassene over onszelf hebben (veelal onbewust), komen voort uit onze kindtijd. De eerste zeven jaar van het leven wordt namelijk in het brein het onderbewustzijn geprogrammeerd. Wanneer je als kind jezelf emotioneel niet volledig en veilig hebt kunnen binden, kunnen er kindwonden ontstaan. In dit traject ga je connecten met het kind in jezelf.Β 

If you get the inside right, the outside will fall into place - Eckhart Tolle

simone burggraaf

Waar dit lichaamsgerichte therapie traject voor kan worden ingezet:

 • Herstel na seksueel misbruik
 • Verlatings- of bindingsangst
 • Helen van vroegkinderlijk trauma (0-7 jaar)
 • Af willen rekenen met oude patronen
 • (Chronische) vermoeidheid
 • (Leren) voelen van je gevoelens en je lichaam
 • Altijd ‘aan’ staan en moeilijk kunnen ontspannen
 • Je eigen behoeften onder die van de ander zetten
 • Ademhalingsproblemen
 • Minder emotioneel
 • Minder vastgehouden spanning in het lichaam
 • Klachten aan de rug, nek of schouders
 • Herstel van burn-out
 • Chronische pijn
 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Angsten

Lichaamsgerichte therapie traject

Er bestaat niet zoiets als een quick fix. Je hebt er lang over gedaan om te komen waar je nu staat, dat heb je dan ook niet zo 1, 2, 3 veranderd. Daarom bied ik je een traject aan.

Het 1:1 traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Niet iedere techniek of methode is voor iedereen van toepassing. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon.Β Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

De investering is €1995,- (12 sessies).

Je kunt aan je werkgever vragen of zij willen bijdragen in de kosten van dit traject voor jou, omdat zij er ook bij gebaat zijn dat jij je goed voelt!

Betalen in termijn is mogelijk.

Zij gingen je voor met een traject op maat bij Studio Vivendi

M. de Rooij

Category manager

Wat is het fijn en bijzonder om door een traject te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.

N. Jansen

Consultant risk management

De ademcoaching sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. ​

L. de Jong

Coach

Bij Vivendi heb ik na een lang huwelijk en een pittige scheiding een traject gevolgd. Onder leiding van Simone was er genoeg veiligheid om het ademen zijn werk te laten doen. Ik hoefde het niet te verwoorden; mijn lichaam nam het over en daarmee werd mijn hoofd eindelijk tot zwijgen gebracht. Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.

T. van der Zon

Voordat ik bij Vivendi kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties. In de release sessies word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen. Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.

S. Vossen

Hypnotherapeut

De ademsessies met Simone heb ik als bijzonder ervaren. Door de persoonlijke, liefdevolle, begeleiding kwam er veel los. Hierdoor kon ik diep gaan, door blokkades heen en kwam ik tot mooie inzichten. Ik sta meer in mijn kracht.

J. van der Velde

Bijzondere ademsessie met fijne begeleiding. Simone is prettig, kalm en aandachtig aanwezig en in de begeleiding van de ademsessie sterk in haar intuΓ―tie en ik kon me makkelijk laten leiden door haar, dat voelde veilig.

In een veilige ruimte ga je echt voelen en maak je ruimte voor wie jij werkelijk bent.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik dit vinkje aan
Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Neem contact op voor een persoonlijk traject bij Studio Vivendi

Laten we kennismaken! Plan vrijblijvend en kosteloos een kennismakingscall in via de online agenda.