Hoe kun je stress verminderen?

Stress heeft een functie. Het helpt ons overleven in tijden van gevaar en wanneer er actie nodig. Het helpt ons ook om bijvoorbeeld te presteren bij een sportwedstrijd of examen. Er komen stresshormonen vrij.

Je instinct neemt het automatisch over en er treedt een vecht-vlucht-bevriesreflex om te reageren op de situatie. Nadat deze stressvolle situatie voorbij is, heeft je lichaam deze stress energie niet meer nodig. 

Om weer in balans te komen kan de overtollige stressenergie worden losgelaten. Net zoals dieren dit van nature doen door te trillen en te schudden hebben wij dit systeem ook. En door dit natuurlijke ontladingsmechanisme in te zetten, kun je stress verminderen.

ademwerk

Klachten door stress

simone burggraaf
Hoe zou het voor jou zijn om:
ademwerk

Hoe verminder je stress?

Een stress release is daar bij uitstek geschikt voor. De naam zegt het al: stress release. In een stress release sessie ga je opgeslagen stress uit je lichaam ontladen. Dit gaat zowel om het loslaten van dagelijkse stress als chronische spanning.  Hierdoor zullen je stress klachten verminderen en zul je je meer ontspannen en kalm voelen.

En dat in veilige setting onder professionele begeleiding. Na afloop van de sessie weet jij zelf hoe je thuis een zelfsessie kunt doen en geef ik je de juiste oefeningen en tips mee om de stress langdurig te verminderen.

Mensen geven vaak aan deze stress release sessie als bijzonder te ervaren. Ze voelen diepe ontspanning, rust en innerlijke vrede. Het is een cadeau een jezelf. Je brengt je lichaam namelijk terug naar de oorspronkelijke ontspannen en kalme staat van zijn. Dit gaat jou écht helpen om stressklachten te verminderen.

De ervaringen met een stress release sessie

Voordat ik bij Simone kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties. In de release sessies word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen. Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.
Tara van der Zon
1:1 traject ademwerk, trauma release
en opstellingen
De stress release sessies bij Simone zijn precies wat ik nodig had. Een lichamelijke manier om bij mijn emoties te geraken en deze toe te kunnen laten. Praten en yoga of hardlopen leveren geen ontspanning op zoal deze sessies dat doen. Het is een reis met en door jezelf die goed doet, blijvend goed doet. Bedankt Simone
Marielle Boxsem
1:1 traject trauma release sessies
Ik denk vaak terug aan onze sessies en gebruik de techniek, die ik bij jou heb geleerd, vaak om spanning te verminderen. Er is veel gebeurd sinds onze laatste sessie en ik denk dat ik door de sessies beslissingen heb genomen, die ik anders niet genomen zou hebben! Het heeft dus nog steeds invloed op mij. Vele malen dank.a
Marieke van Wijk
1:1 traject trauma release en ademwerk
De release sessies bij Simone hebben mij geholpen om trauma te verwerken. Ik heb een donkere wolk van oud zeer boven mijn hartstreek aan mogen kijken en dit om mogen zetten naar positieve energie (letterlijk). De jarenlange onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfliefde en rust. Dankzij de release sessies heb ik geleerd om te handelen vanuit liefde i.p.v. het 'moeten' van mijzelf of anderen. Ik kan meer ontspannen en genieten van de kleine dingen in het leven.
client
Dimitri Dingemans
1:1 traject trauma release en ademwerk
Studio Vivendi_PBShoot_byRoxCreations-04-min

Hoe kun je stress verminderen?

Persoonlijk traject om stress te verminderen

Lees hier meer over een persoonlijk traject met coaching, ademwerk, lichaamswerk en opstellingen. Een traject is allesomvattend, diepgaand en wordt vaak als bijzonder ervaren. Dit unieke en op jou afgestemde traject helpt je om stressklachten te verminderen, niet helpende patronen te doorbreken, de innerlijke verbinding met jezelf te versterken, jezelf te verbinden met je lichaam, controle en perfectionisme los te laten en te gaan leven vanuit flow en ontspanning.

Plan jouw Stress Release sessie in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen. 

Meer ervaringen met een stress release sessie

De sessies bij Simone geven mij precies wat ik nodig heb in mijn rouwverwerkingsproces na het plotselinge overlijden van mijn moeder. Simone weet altijd tot de kern te komen en laat me bij mijn verdriet komen. Zowel door de gesprekjes vooraf als tijdens de sessies. Door haar kalmte, vertrouwen en toewijding voel ik me veilig en kan ik voelen wat er op dat moment zich aandient. Simone voelt precies waar de blokkades in mijn lijf zitten en zorgt ervoor dat ik ontspannen en verlicht de deur uit ga.

Jolinde van der well
1:1 traject stress release en ademwerk
De sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn
Nico Jansen
1:1 traject stress release en ademwerk
FAQs

Veelgestelde vragen over stress release

Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

Een stress release sessie is niet geschikt voor mensen met hartklachten, klachten van psychische aard zoals psychoses en schizofrenie, epilepsie of zwangerschap.

Ja! Het Vivendi therapie traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon. Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

Het traject bestaat uit:

  • Een vrijblijvende kennismakingscall om te horen wat je hulpvraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarbij onderzoek ik ook of er een wederzijdse klik is, gezien de kwetsbaarheid en intensiteit van dit traject
  • Een uitgebreide intake en kennismakingssessie van 90 minuten
  • En voorstel van jouw persoonlijke traject met daarin een persoonlijk voorstel 
  • 9 of 12 fysieke sessies van 90 minuten.
  • Een combinatie van ademwerk, Body Remembers Trauma Therapy® en coaching
  • Oefeningen en tips ter ondersteuning van jouw proces thuis
  • Tussentijds contact om met mij als coach te sparren