STRESS RELEASE SESSIE

In onze stress release sessie ga je op een natuurlijke manier opgeslagen spanning, vastzittende emoties en stress uit je lichaam ontladen. 

Ons lichaam is onwijs intelligent, het weet precies wat te doen om overtollige spanningen te ontladen. Alleen blokkeren wij dit met ons bewuste mensenbrein, waardoor het lichaam na tijden van stress vaak gespannen achterblijft.

In een stress release sessie ga je het natuurlijke ontladingsmechanisme van je lichaam activeren, waarbij opgeslagen stress, emoties en spanning kan worden bevrijd uit lichaam en geest. De meeste mensen geven aan een sessie als bijzonder te ervaren en zich ‘lichter’ te voelen na afloop.

Herkenbaar?
Wil jij

Een stress release sessie gaat jou helpen!

In deze unieke sessie ga je op een natuurlijke manier spanning ontladen uit jouw lichaam. Dit gaat zowel om het loslaten van dagelijkse stress als chronische spanning.  Hierdoor zullen je klachten afnemen en zul je je meer ontspannen en kalm voelen.

Mensen geven vaak aan deze stress release sessie als bijzonder te ervaren. Ze voelen diepe ontspanning, rust en innerlijke vrede. Het is een cadeau een jezelf. Je brengt je lichaam namelijk terug naar de oorspronkelijke ontspannen en kalme staat van zijn.

We slaan stress, spanning en emoties op ons lichaam. Je lichaam is als een soort zolder waar al jouw levenservaringen opgeslagen liggen. 

Emoties zijn de taal van het lichaam.
 We ervaren emoties in ons lichaam, niet in ons hoofd. Zoals de spreekwoordelijke gezegden het uitdrukken: een brok in de keel voelen of een steen op de maag hebben. Door emoties te doorvoelen en uiten verwerken we ze. Wanneer we dit niet doen, slaat de emotie zich op in het lichaam.  

Negatieve emoties beïnvloeden je zenuwstelsel en stimuleren de aanmaak van stresshormonen. Opgeslagen stress en emoties houden jouw lichaam daarom in de overlevingsstand. 

Wanneer we dan proberen te ontspannen, staan we nog steeds ‘aan’ en voelen we ons alert en onrustig.

Je lichaam liegt nooit. Het is een directe spiegel die je vertelt hoe het echt met jou gaat.

Een stress release sessie kan uitkomst bieden bij verschillende mentale en lichamelijke klachten:

 • Lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak
 • (Chronische) pijnklachten
 • Darmklachten (PDS en andere klachten)
 • Klachten aan de rug, heupen, benen en schouders
 • Klachten aan de voortplantingsorganen
 • Herstel en verwerking van psychologisch en lichamelijk trauma
 • Verwerking van (vroegkinderlijk) trauma
 • Herstel van seksueel misbruik
 • Vermoeidheid
 • Depressie
 • Slapeloosheid
 • Angsten
 • Burn-out klachten

De stress release sessie zelf bestaat uit:

Een online intakeformulier en intakegesprek om jouw klachten en behoeften in kaart te brengen

 • Body Remembers Trauma Therapy® waarbij we het ontladingsmechanisme van je lichaam activeren. 
 • Coaching / stress coaching
 • Eventueel ademwerk of ademtherapie.

Een stress release sessie kan los worden geboekt of als onderdeel van een persoonlijk 1:1 traject.

Tijdens de stress therapie sessie stimuleren wij de iliopsoas. Dit is de spier die het meest betrokken is bij stress situaties. Hij loopt van het onderste gedeelte van de wervelkolom door het bekken naar het bovenbeen.

psoas spierDe iliopsoas staat in directe verbinding met het reptielenbrein, ook wel bekend als het oerbrein. Deze spier heeft een belangrijke rol om in risicovolle en stressvolle situaties te reageren met een fight, flight of freeze reactie. Wanneer er gevaar dreigt, spant de psoas zich aan om in actie te komen. In levensbedreigende situaties, maar ook bij alledaagse stress zoals een bij volle mailbox of in een moeilijk gesprek met een collega reageert de psoas. 

Als we vervolgens niet tot actie overgaan (wat we meestal niet doen), dan blijft deze spier gespannen achter. De psoas slaat stress op, houdt emoties vast en herinnert (jeugd)trauma. Het wordt ook wel de spier van de ziel genoemd, omdat het zich jouw hele levensverhaal herinnert.

Langdurige spanning van deze spier kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals een pijnlijke (onder)rug, extreem holle onderrug, pijn op de heupen of een stijve bovenrug. Maar een verkorte iliopsoas is ook betrokken bij klachten aan de voortplantingsorganen, het spijsverteringssysteem of het ademhalen. Het zorgt voor verdrukking en vernauwing in deze gebieden.

De iliopsoas werkt samen met het zenuwstelsel. Als deze spier gespannen is, beïnvloed dat jouw zenuwstelsel. En dat werkt door op je psychische en emotionele welzijn. Daarom helpt deze stress release sessie ook bij depressieve klachten, burn-out klachten, verdriet of angsten.

De ervaringen met een stress release sessie bij studio Vivendi

D. Dingemans
IT specialist

De release sessies hebben mij geholpen om trauma te verwerken. De jarenlange onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfliefde en rust.

Dankzij de release sessies heb ik geleerd om te handelen vanuit liefde i.p.v. het 'moeten' van mijzelf of anderen. Ik kan meer ontspannen en genieten van de kleine dingen in het leven.

T. van der Zon

Voordat ik bij Simone kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties.

In de release sessies word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen.

Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.

Maak een afspraak voor een stress release sessie

Vul het contactformulier in om een afspraak in te plannen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

  FAQs

  Veelgestelde vragen over stress release

  Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

  Van te voren ontvang je een online intakeformulier. Tijdens de kennismaking nemen we jouw intakeformulier door en bespreken we jouw situatie. Het fijne is, je hoeft er niet uitgebreid over te blijven praten, want we gaan vooral lichaamsgericht aan de slag. Na afloop van de sessie delen we kort jouw ervaring en geef ik jou mijn terugkoppeling. Eventueel ontvang je oefeningen en tips voor thuis. 

  Deze stress therapie sessie helpt je om stress, spanning en vastzittende emoties los te laten. In het dagelijks leven zul je je vrijer kunnen bewegen, minder klachten hebben en je meer ontspannen voelen.

  Hoe veel sessies jij nodig hebt om resultaat te ervaren, hangt af van jouw hulpvraag en klacht. Ik raad je aan om in ieder geval drie sessies af te nemen. 

  Ja! Het Vivendi therapie traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon. Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

  Het traject bestaat uit:

  • Een vrijblijvende kennismakingscall om te horen wat je hulpvraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarbij onderzoek ik ook of er een wederzijdse klik is, gezien de kwetsbaarheid en intensiteit van dit traject
  • Een uitgebreide intake en kennismakingssessie van 90 minuten
  • En voorstel van jouw persoonlijke traject met daarin een persoonlijk voorstel 
  • 9 of 12 fysieke sessies van 90 minuten.
  • Een combinatie van ademwerk, Body Remembers Trauma Therapy®, evt. massagetherapie of ander lichaamsgerichte technieken
  • Oefeningen en tips ter ondersteuning van jouw proces thuis
  • 24/7 tussentijdse ondersteuning per e-mail of Whatsapp.

  De investering voor jou is  €1495,- (9 sessies) of €1995,- (12 sessies).

  Voel jij een ‘JA’, maar is het aantal sessies of de prijs voor jou niet haalbaar, neem dan even contact met mij op. Ook dat is maatwerk.

  Je kunt aan je werkgever vragen of zij willen bijdragen in de kosten van dit traject voor jou, omdat zij er ook bij gebaat zijn dat jij je goed voelt!

  Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

  Vertrouw daarbij op jouw gevoel. 
  Als je twijfelt, neem dan contact met mij op via een kennismakingscall of mail mij op simone@studiovivendi.nl Dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

  De sessies in mijn praktijk zijn er in ieder geval zo opgericht dat jij in een veilige omgeving, onder professionele begeleiding, ruimte kan geven aan jouw hulpvragen. 

  Een stress release sessie duurt 90 minuten en kost €129,-.

  Ja dat is mogelijk. Dat hangt van je zorgverzekeraar en pakket af. Je komt in aanmerking voor vergoeding als je een aanvullend pakket hebt voor alternatieve geneeswijzen. Neem hiervoor even contact op met je zorgverzekeraar.