Stress en trauma release

Met deze lichaamsgerichte therapie sessie pak je niet de symptomen aan, maar de oorzaak van jouw klachten. Want veel klachten worden veroorzaakt door opgeslagen stress in het lichaam en emotionele brein. Door in een sessie het natuurlijke ontladingsmechanisme van jouw lichaam te activeren, gaat jouw lichaam opgeslagen spanningen, stress, emoties en onafgemaakte vlucht-vecht-bevries reacties afmaken. En dat helpt om klachten blijvend te verminderen.

Therapie met holistische werkwijze

Waar traditionele therapie vooral gericht is op praten, zijn deze 1 op 1 sessies gericht op het herstellen van de balans in jezelf via het lichaam. Praten kan helpend zijn om dingen inzichtelijk te maken, maar om trauma’s te verwerken is een lichaamsgerichte aanpak zinvol.

In veel therapieën wordt het lichaam niet meegenomen. Spanningen, emoties én trauma’s slaan zich juist op in het lichaam en dat kan op den duur voor lichamelijke en mentale klachten zorgen.

De sessies zijn holistisch omdat ik in de sessies niet alleen kijk naar jouw klachten, maar naar jou als mens in zijn geheel, via verschillende invalshoeken.

Wist je dat 80% van de informatie vanuit het lichaam naar het brein wordt gestuurd en maar 20% vanuit het brein naar het lichaam? Het is dus waardevol en krachtig om lichaamsgericht werk in te zetten bij (psycho)somatische klachten en traumaverwerking.

 
ademwerk

Stress en trauma release

Waar je met EMDR naar de bewust ingebracht herinnering gaat, ga je met een stress en trauma release sessie het onderbewustzijn en het lichaam ‘opschonen’ van blokkades. Dit gaat zowel om het loslaten van dagelijkse stress als chronische én onbewuste opgeslagen spanning. Hierdoor zullen je klachten afnemen en zul je je meer ontspannen voelen.

In een sessie wordt de psoas spier gestimuleerd. Dit is een kernspier van het lichaam die als rol heeft om te reageren bij risicovolle situaties met een fight, flight of freeze respons. Deze spier slaat stress op, herinnert zich (jeugd) trauma en houdt emoties vast. Andersom werkt dit net zo. De psoas kan worden ingezet om spanningen te ontladen door te trillen en te schudden. Dieren doen dit van nature al. 

Mensen geven vaak aan deze stress release sessie als bijzonder te ervaren. Ze voelen diepe ontspanning, rust en innerlijke vrede. Je brengt je lichaam namelijk terug naar de oorspronkelijke ontspannen en kalme staat van zijn. Dit werkt effectief voor allerlei lichamelijke, mentale en emotionele klachten.

De ervaringen met een stress release sessie

Marielle Boxsem

De stress release sessies bij Simone zijn precies wat ik nodig had. Een lichamelijke manier om bij mijn emoties te geraken en deze toe te kunnen laten. Praten en yoga of hardlopen leveren geen ontspanning op zoal deze sessies dat doen. Het is een reis met en door jezelf die goed doet, blijvend goed doet. Bedankt Simone.

Tara van der Zon

Voordat ik bij Simone kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties. In de release sessies word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen. Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.

ademsessie

Een stress release sessie kan uitkomst bieden bij verschillende mentale en lichamelijke klachten

Los te boeken of in een persoonlijk traject

Plan jouw Stress Release sessie in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen.

Meer ervaringen met een stress release sessie

Dimitri Dingemans

De release sessies bij Simone hebben mij geholpen om trauma te verwerken. Ik heb een donkere wolk van oud zeer boven mijn hartstreek aan mogen kijken en dit om mogen zetten naar positieve energie (letterlijk). De jarenlange onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfliefde en rust. Dankzij de release sessies heb ik geleerd om te handelen vanuit liefde i.p.v. het 'moeten' van mijzelf of anderen. Ik kan meer ontspannen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Nico Jansen

De sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn

FAQs

Veelgestelde vragen over stress release

Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

Een stress release sessie is niet geschikt voor mensen met hartklachten, klachten van psychische aard zoals psychoses en schizofrenie, epilepsie of zwangerschap.

Ja! Het Vivendi therapie traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon. Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

Het traject bestaat uit:

  • Een vrijblijvende kennismakingscall om te horen wat je hulpvraag is en of ik je daarbij kan helpen. Daarbij onderzoek ik ook of er een wederzijdse klik is, gezien de kwetsbaarheid en intensiteit van dit traject
  • Een uitgebreide intake en kennismakingssessie van 90 minuten
  • En voorstel van jouw persoonlijke traject met daarin een persoonlijk voorstel 
  • 9 of 12 fysieke sessies van 90 minuten.
  • Een combinatie van ademwerk, Body Remembers Trauma Therapy® en coaching
  • Oefeningen en tips ter ondersteuning van jouw proces thuis
  • Tussentijds contact om met mij als coach te sparren