Ademwerk oefeningen

De ademhaling is een van de vitale functies die automatisch verloopt én waar wij bewust invloed op kunnen uitoefenen. Dat maakt de adem enorm krachtig om andere processen in lichaam en geest te beïnvloeden.

Ademwerk helpt je om te verzachten, uit je hoofd te komen, spanningen te ontladen, de ademhaling te verbeteren en klachten te verminderen. Leer vrijer te ademen, zodat je ook vrijer kunt leven.

Ademwerk oefeningen

Box Breathing

Box breathing is een simpele ademoefening die je overal kunt toepassen, makkelijk kunt onthouden en direct meer focus en ontspanning geeft.

Met de Box Breathing adem je als het ware via de zijden van een box: aan de linkerkant adem je in, aan de bovenkant houd je de adem vast, rechterkant adem je uit en onderkant vast.

Hoe doe je het? Zit rechtop, ontspan je lijf en doe je ogen dicht. Adem rustig door je neus:
4 seconden inademen.
4 seconden vasthouden.
4 seconden uitademen.
4 seconden vasthouden.
Repeat. Herhaal dit een aantal keer zolang als dat jij het nodig hebt en/of totdat je je volledig ontspannen voelt.

4-7-8 ademhaling

De 4-7-8 ademhaling heeft een sterk kalmerend effect op het zenuwstelsel. Een perfecte oefening dus om te doen voor het slapen of met (acute) angst, overmatig denken of hyperventilatie.  

Zit rechtop, ontspan je lichaam, doe je ogen dicht en plaats het puntje van je tong op je tandvlees, net achter je voortanden.
Adem 4 seconden in door je neus.
Houd 7 seconden vast en blaas dan rustig, zonder kracht, in 8 tellen uit door getuite lippen. Doe dit vooral rustig, anders haal je de 8 seconden niet.

Herhaal dit 4 tot 8 rondes.

 

Ademwerk oefeningen helpen echt

ademwerk vivendi

Ademhalingsoefeningen kunnen uitkomst bieden bij verschillende klachten

Ademwerk kun je zelfstandig doen of begeleid in een individuele sessie. Een individuele sessie gaat dieper. Hierbij wordt jouw adempatroon gelezen door de ademcoach en worden hier interventies op toegepast, zodat jouw adempatroon zich helemaal kan openen. Een ademsessie is een cadeau aan jezelf, brengt je voorbij je hoofd en doet zijn werk. Los te boeken of in een persoonlijk traject.

Plan hier een begeleide ademsessie in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen. 

De ervaringen met een ademsessie

N. van Vliet

Ik voel mij na de ademsessies veel beter, stabieler in mijn emoties en vrijer in mijzelf. Ook het contact met mijn gezin en mijn ouders is verbeterd, omdat ik oude stukken heb mogen verwerken. Ik sta zelf anders in het contact met mijn omgeving. Een traject bij Simone heeft oprecht veel voor mij betekend.

Nico Jansen

De sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn