Lichaamsgerichte therapie traject

Via je lichaam en eigen ademhaling kun je allerlei processen in jezelf beïnvloeden zonder daarover te praten. Praten kan helpend zijn, maar dan blijft het cognitief. Ons bewuste rationele brein is slechts een klein deel van wie wij zijn. Door te praten worden dingen inzichtelijk gemaakt, maar om patronen écht te doorbreken is er vaak meer nodig, is onze ervaring. Daarom richten wij ons op lichaamswerk.

Herken jij dit?

Studio Vivendi_PBShoot_byRoxCreations-12-min
Hoe zou het voor jou zijn om:
ademwerk

Lichaamsgerichte therapie

Een traject bestaat uit een unieke combinatie van lichaamsgerichte therapie zoals Body Remembers Trauma Therapy (stress en trauma release), ademwerk, eventueel opstellingen en andere oefeningen. Juist door de beschermingsmechanismen in onszelf zoals overmatig denken en analyseren een gezonde pas op de plaats te laten maken, kun je een helende beweging maken die verder reikt dan het rationele brein.

Je komt uit je hoofd en in je hart.

Mensen boeken een traject vanwege allerlei lichamelijke, mentale, emotionele of sociale vraagstukken, maar vooral voor:

  • Trauma verwerking zoals bevallingstrauma, seksueel misbruik herstel en PTSS
  • (Relatie)patronen zoals pleasen, jezelf aanpassen, weinig ruimte innemen, onzekerheid, perfectionisme en controle houden nu écht te doorbreken
  • Jezelf helen van onverwerkte stukken uit het verleden en minder getriggerd worden in relaties
  • De verbinding herstellen met je lichaam, meer voelen en minder overmatig denken en analyseren (beschermingsmechanisme)
  • Lichamelijke en mentale klachten door psychosomatische oorzaak

De ervaringen met een lichaamsgerichte therapie traject

L. de Jong

Bij Vivendi heb ik na een lang huwelijk en een pittige scheiding een traject gevolgd. Onder leiding van Simone was er genoeg veiligheid om het ademen zijn werk te laten doen. Ik hoefde het niet te verwoorden; mijn lichaam nam het over en daarmee werd mijn hoofd eindelijk tot zwijgen gebracht. Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.

Tara van der Zon

Voordat ik bij Simone kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties. In de release sessies word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen. Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.

ademwerk vivendi

Lichaamsgerichte therapie traject helpt bij:

Een coaching traject bestaat uit:

Plan jouw lichaamsgerichte therapie sessie in

Je kunt hier eenvoudig online je afspraak inplannen. 

Meer ervaringen met lichaamsgerichte therapie

Dimitri Dingemans

De release sessies bij Simone hebben mij geholpen om trauma te verwerken. Ik heb een donkere wolk van oud zeer boven mijn hartstreek aan mogen kijken en dit om mogen zetten naar positieve energie (letterlijk). De jarenlange onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfliefde en rust. Dankzij de release sessies heb ik geleerd om te handelen vanuit liefde i.p.v. het 'moeten' van mijzelf of anderen. Ik kan meer ontspannen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Nico Jansen

De sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn

FAQs

Veelgestelde vragen over lichaamsgerichte therapie

Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

Een stress release sessie is niet geschikt voor mensen met hartklachten, klachten van psychische aard zoals psychoses en schizofrenie, epilepsie of zwangerschap.

Er bestaat niet zoiets als een quick fix. Je hebt er lang over gedaan om te komen waar je nu staat, dat heb je dan ook niet zo 1, 2, 3 veranderd. Daarom bied ik je een traject aan.

Het 1:1 traject is een persoonlijk, diepgaand traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Niet iedere techniek of methode is voor iedereen van toepassing. Bij de één zijn de sessies wat meer coachingsgericht en bij de ander meer lichaamsgerichte stress of trauma release. Ik pas mijn werkwijze aan op waar jij staat in je proces en wat je op dat moment nodig hebt. In een traject worden extra methodes aangereikt om aan jouw vraagstukken te werken, zoals familie opstellingen en innerlijk kind werk. Het is dan ook doelgerichter en persoonlijk(er) dan een losse sessie.

De investering is €1995,- (9 sessies), €2495,-,- (12 sessies). 

Nu tijdelijk met korting: €1495,- (9) of €1995,- (12). 

Betalen in termijn is mogelijk.

ZZP’ers of ondernemers kunnen dit traject zakelijk opgeven als bedrijfskosten.

Je kunt aan je werkgever vragen of zij willen bijdragen in de kosten van dit traject voor jou, omdat zij er ook bij gebaat zijn dat jij je goed voelt!

Waar wij met ons hoofd gebeurtenissen vergeten, onthoudt het lichaam alles wat wij meemaken.