Trauma therapie

Ervaar je bepaalde klachten of patronen die je maar moeilijk kunt doorbreken? Dan is de kans aanwezig dat er in jouw lichaam trauma, oude pijnen of ingeslikte emoties zitten opgeslagen wat invloed heeft op jouw dagelijks leven. 

Opgeslagen trauma kan zich op den duur in je lichaam manifesteren als lichamelijke of mentale klachten. Trauma therapie zoals Stress Release kan helpend zijn om trauma diepgaand te verwerken.

Het woord trauma komt uit het Latijn en betekent ‘open wond’.  Een trauma kan worden omgeschreven als een psychologische, emotionele reactie op een heftige gebeurtenis op een ervaring die pijnlijk of verontrustend is en een intens gevoel van machteloosheid oproept bij een persoon.

Ieder mens maakt in zijn leven gebeurtenissen mee die trauma kunnen veroorzaken. Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van stress. Stress helpt jou om gevaar te signaleren en vanuit daar te handelen. Stress is van nut om te zorgen dat je veilig blijft in crisissituaties. Het reptielen brein signaleert gevaar en reageert hierop met een vecht, vlucht of bevries reflex. Stresshormonen en energie komen vrij en instinctief reageert je lichaam.

Wanneer de stresssituatie voorbij is, heeft je lichaam deze overtollige stress niet meer nodig. De overtollige energie kan losgelaten worden om weer in balans te komen. Dieren doen dat van nature door het trillen van hun lichaam. Wij mensen ontladen stress in ons lichaam vaak niet, maar blokkeren dit. Zo blijft een deel van de energie achter, dat zet zich vast in je lichaam en kan tot allerlei lichamelijke en mentale klachten leiden.

"Trauma is niet WAT je overkomt, trauma is wat er IN jou gebeurt als resultaat van wat je overkomt."

Dr. Gabor Maté

In mijn praktijk bied ik unieke trauma (release) therapie aan, waar aandacht is voor de cognitieve én lichamelijke verwerking van trauma. Het lichaam betrekken bij de trauma behandeling zorgt ervoor dat het trauma diepgaand kan worden verwerkt.

Opgeslagen trauma in je lichaam beïnvloed namelijk je zenuwstelsel en stimuleert de aanmaak van stresshormonen. Opgeslagen trauma en emoties houden jouw lichaam in de overlevingsstand. Wanneer we dan proberen te ontspannen, staan we nog steeds ‘aan’ en voelen we ons alert en onrustig. 
De volgende klachten kunnen ontstaan door opgeslagen trauma in het lijf:

 • Paniekaanvallen
 • Hyperventilatie
 • Prikkelbare darm syndroom
 • Angst en fobieën
 • Problemen met relaties
 • Burn-out klachten
 • Please gedrag
 • Boosheid of woede
 • Hoofdpijn en migraine
 • Hartkoppingen of druk op de borst
 • Verslavingen (drugs, seks, games, smartphone)
 • Depressief
 • Eetbuien
 • Slapeloosheid
 • Nachtmerries/flashbacks
 • Altijd waakzaam zijn
 • Een negatief zelfbeeld
 • Prikkelbaar en ongeduldig
 • Vermijdingsgedrag
 • Een leegte voelen in jezelf
 • Het gevoel hebben dat je er niet bij hoort

In trauma behandeling kun je het niet lichaam niet vergeten

Er zijn trauma’s met een grote en kleine T, in allerlei gradaties en soorten en maten. Trauma is een als onzichtbare wond in je ziel die je niet ziet maar wel voelt. Het zit diep opgeslagen in je onderbewustzijn. Je kunt dus ook een trauma hebben, zonder dat je je hier bewust van bent. 

Er overkomt ieder mens in zijn leven gebeurtenissen die trauma kunnen veroorzaken, waaronder:

 • Geboortetrauma waar dingen zijn gebeurd waar je je niet bewust van bent en die je als baby als traumatisch hebt ervaren. Denk aan de navelstreng om de nek, te vroeg of te laat geboren, een keizersnede, een nap of tang, fel TL-licht, etc. Dit kan ook gelden voor jou als moeder! Bevallings-trauma komt vaak voor.
 • Vroegkinderlijk trauma waarin vaak in je jeugd waarin te maken had als kind met het niet gezien en gehoord werd door je (afwezige) ouders, een ouder die niet zijn emoties kan reguleren, een ouder die geen grenzen stelt, gepest worden op school, een zieke ouder of als de omgeving niet uitnodigend of veilig genoeg is om je gevoelens te uiten kan dat ook als traumatisch worden ervaren. 
 • Second victim trauma ontstaat wanneer je getuige bent van een ernstig ongeluk, bijvoorbeeld in het leger, bij de brandweer, politie of spoorwegen. 
 • Shock trauma ontstaat bij een overweldigende gebeurtenis zoals oorlog, geweld, natuurrampen, ongeval, overlijden van dierbaren etc. 

Trauma Release Breathwork is een unieke behandeling voor trauma verwerking

Om te herstellen van trauma, van vage klachten af te komen of je weer ‘heel’ te voelen is adem- en lichaamswerk enorm behulpzaam. In de trauma release therapie combineer ik twee unieke trauma behandelingen: Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB). Deze lichaamsgerichte sessies zijn erop gericht om op een natuurlijke manier spanning en trauma te ontladen uit jouw lichaam en onderbewustzijn. Zowel de dagelijkse stress als chronische spanning, die vaak ontstaat door onverwerkte opgeslagen trauma.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT):
Deze lichaamsgerichte methode opent de deur naar het lichaamsgeheugen van het trauma. We activeren het natuurlijke ontladingsmechanisme van je lichaam door met eenvoudige lichaamsoefeningen de psoas spier te stimuleren. Hierdoor komen opgeslagen (oude) spanningen vrij. Je gaat de spanningen uit je lichaam loslaten op een natuurlijke en veilige manier je lichaam te trillen. Dit helpt je om als het ware het trauma je lichaam uit te trillen.  Hierdoor kan jouw zenuwstelsel weer ontspannen. 

Trauma Release Breathwork (BRT):
Deze ademtherapie is ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken. Met 7 zeer effectieve ademhalingstechnieken wordt je volledige ademhalingspatroon geopend. Je krijgt in een ademsessie toegang tot je onderbewuste waar je opgeslagen trauma gaat verwerken. Met TRB ga je doorvoelen wat er ooit niet is verwerkt, zodat dit echt kan worden losgelaten. Het lichaam geeft vanzelf aan wat er losgelaten wil worden.

Door fysieke, mentale en emotionele spanning uit je lichaam & mind te ontladen, zul je je lichter en gezonder voelen.

Een stress release sessie kan los worden geboekt of voor diepgaand resultaat als onderdeel van het 1:1 traject. Er bestaat niet zoiets als een quick fix. Je komt ergens vandaan, dat heb je ook niet 1, 2, 3 veranderd. Daarom bied ik je, naast losse sessies, ook een traject aan om diepgaand aan jouw vraagstukken te werken.

Hoe ga ik te werk?
Van te voren plannen we een gratis en vrijblijvende kennismakingscall in, zodat we beiden kunnen voelen of er een klik is. Ik onderzoek of ik jou kan helpen. Als we besluiten samen te werken ontvang je van mij een online vragenlijst met daarin een levensloop die je van te voren invult. Dan is er een live 1-op-1 sessie van 90 minuten met een voor- en nagesprek. Na de sessie ben ik bereikbaar voor nazorg per mail.

De ervaringen van trauma verwerking therapie bij Studio Vivendi

Tara van der Zon
Body Remembers Trauma Therapy / Stress Release
Lees verder
Voordat ik bij Vivendi kwam had ik al verschillende soorten therapie gehad. Vooral gericht op praten en creatief bezig zijn en herkennen van emoties. Bij Simone word ik uitgenodigd om uit mijn hoofd te komen en mijn lichaam te laten spreken. Mijn lichaam blijkt een opslagplaats te zijn van emoties en trauma's waar mijn hoofd geen woorden of beelden (meer) voor heeft. Ik kon daardoor letterlijk bijna niet meer ademen. Onder deskundige, rustige en lieve begeleiding van Simone kan ik stukje voor stukje die oude emoties opruimen en er ruimte aan geven. Zodoende kan ik weer vrij ademen en wordt mijn lichaam gezonder.eo.
Lisa de Jong
Ademtherapie traject
Lees verder
Na een lang huwelijk en pittige scheiding kon ik wel wat hulp gebruiken. Mijn hoofd analyseerde feilloos wat er scheelde en rationaliseerde mijn verlies maar daarmee deed ik mijn gevoelige kant tekort. Bij Sparza heb ik een traject van ademcoaching gevolgd. Onder leiding van Simone was er genoeg veiligheid om het ademen zijn werk te laten doen. Ik hoefde het niet te verwoorden; mijn lichaam nam het over en daarmee werd mijn hoofd eindelijk tot zwijgen gebracht. Ik heb nog nooit zo’n krachtige methode gezien om jonge en oude pijn op te ruimen en hoofd en hart weer te verbinden. Ik vond het heel bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je je ademhaling op deze manier inzet. Ademcoaching bij Sparza is echt een aanrader. Simone is zeer kundig, zeker van haar zaak en vindt niks gek. Hierdoor kon ik me ontspannen en me focussen op mijzelf.
Jeannette Rijpstra
Body Remembers Trauma Therapy
Lees verder
Simone is een vrouw die rust uitstraalt. Ze biedt veiligheid om mijn emoties te laten gaan. Wat ik ook fijn vindt, is dat Simone bepaalde dingen heeft meegemaakt, die ze ook benoemt in de sessies. Ik voel dan ook verbinding met haar, waardoor ze me vertrouwen wint. Simone is een fijn, warm mens. Iedere 4 weken kom ik bij haar en ik kom bijna altijd verheugd bij haar binnen. Even mijn tijd, onder haar begeleiding en ik krijg wat meer rust in mijn hoofd.
Dimitri Dingemans
Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork
Lees verder
De release sessies bij Simone hebben mij geholpen om trauma te verwerken. Ik heb een donkere wolk van oud zeer boven mijn hartstreek aan mogen kijken en dit om mogen zetten naar positieve energie (letterlijk). De jarenlange onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfliefde en rust. Dankzij de release sessies heb ik geleerd om te handelen vanuit liefde i.p.v. het 'moeten' van mijzelf of anderen. Ik kan meer ontspannen en genieten van de kleine dingen in het leven.
Meike de Rooij
Ademtherapie
Lees verder
Wat is het fijn en bijzonder om door een ademtherapie traject te ervaren wat het loslaten van verdriet en angst voor positief effect heeft op je lichaam. De kundige en rustige begeleiding van Simone heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf echt heb kunnen openstellen voor het verwerken van trauma. Ik pas de tips die Simone mij gaf nog dagelijks toe, ik ben er heel blij mee.
Nico Jansen
Ademcoaching traject
Lees verder
De ademcoaching sessies hebben mij veel rust in lichaam en hoofd gebracht, nieuwe inzichten in mijzelf en veel positieve energie. De rust die Simone en haar praktijk uitstraalt en de manier waarop ze met je in gesprek gaat, is bijzonder en helend. Naast dingen uit het verleden die ik nu een betere plek heb kunnen geven en Simone haar belangrijkste constatering voor mij: "het zelf allemaal 'moeten' doen ", heb ik nu (pas) de ruimte gevonden om mezelf beter uit te vinden en te zijn.
Jania van der Velde
Ademtherapie
Lees verder
Bijzondere ademsessie met fijne begeleiding. Simone is prettig, kalm en aandachtig aanwezig en in de begeleiding van de ademsessie sterk in haar intuïtie en ik kon me makkelijk laten leiden door haar, dat voelde veilig.
Previous
Next
Mijn naam is Simone

Hi. Welkom bij Vivendi. Ik ben lichaamsgericht therapeut en ademcoach.

Ik ben professional en ervaringsdeskundige op het gebied van het lichaamsgericht verwerken van stress, emoties en trauma’s. Iedereen heeft krassen op zijn ziel. Bij is de een is dat dieper dan bij de ander. Zo is dat ook bij mij. Ik ben hier wat mee gaan doen en zodoende in 2020 mijn eigen praktijk gestart.

Mijn kennis uit de opleidingen als Ademcoach, Lichaamsgericht Therapeut, Medische Basiskennis en Trauma Release Breathwork mix ik met mijn natuurlijke gave om mensen te lezen, aan te voelen en te helpen helen.

De afgelopen vier jaar heb ik vele vrouwen begeleid naar veiligheid in zichzelf, ontspanning en rust. 

In mijn praktijk werk ik samen met Iepke. Zij is gespecialiseerd in de massages.

simone burggraaf

Voor het verwerken van trauma is professionele en veilige begeleiding noodzakelijk

Het gaat immers om kwetsbare en pijnlijke stukken die je gaat aankijken. Ik bied jou een veilige setting aan. Het fijne is dat je niet per se hoeft te praten over wat je hebt meegemaakt, we gaan vooral lichaamsgericht aan de slag. Niet iedere techniek of methode is voor iedereen van toepassing. Ik pas mijn werkwijze aan op jouw persoonlijke behoefte, lichamelijke en mentale conditie en adempatroon. We plannen eerst een gratis en vrijblijvende kennismakingscall in, zodat we allebei kunnen voelen of er een klik is en het goed voelt. Ik onderzoek in dat gesprek ook of ik jou dan helpen.

0
Cliënten
0
Jaar ervaring
0 %
Tevredenheid
0 %
Komt terug

Mensen geven aan dat zij na de trauma therapie behandeling:

 • Meer innerlijke rust ervaren
 • Zich lichter voelen
 • Nieuwe inzichten hebben opgedaan
 • Beter grenzen kunnen aangeven
 • Een leukere ouder zijn van hun kinderen
 • Meer aanwezig zijn in hun lichaam en minder in het hoofd
 • Een diepe ontspanning  ervaren
 • Meer zelfliefde voelen
 • Minder tot geen pijn meer in het lichaam ervaren
 • Meer energie hebben
 • Geen hoofdpijn meer hebben
 • Zelfvertrouwen voelen
 • Een leukere partner zijn

Maak een afspraak voor trauma therapie.

Vul het contactformulier in om een afspraak in te plannen. Heb je liever persoonlijk contact? Laten we een kennismakingscall inplannen!

  FAQs

  Veelgestelde vragen rondom trauma therapie/ behandeling

  Heb jij vragen? Je vindt jouw antwoord mogelijk hier.

  De meeste mensen geven aan zich lichter voelen. Hoe veel behandelingen er nodig zijn voor een blijvend resultaat, hangt af van waar je voor komt. Ik raad je aan om in ieder geval drie behandelingen in te plannen. 

  Vertrouw daarbij op jouw gevoel. Jij kunt zelf alleen deze keuze maken.
  Als je twijfelt, plan dan vrijblijvend een kennismakingscall in. Dan onderzoeken we samen of en wat de sessies voor jou kunnen betekenen.

  Een losse sessie BRTT duurt 90 minuten en kost €129,-.

  Een volledige reis met BRTT en BRT duurt 2,5 uur en kost €245,-.

  Het eerste consult is inclusief intakegesprek. 
  Je kunt aan je werkgever vragen of zij een deel van de behandelingen voor jou kunnen betalen, omdat zij er ook bij gebaat zijn dat jij je snel weer goed voelt en weer aan het werk kan.

  Dat is mogelijk en hangt af van jouw zorgverzekering en jouw pakket. Je komt in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding als jij aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen: massagetherapie of lichaamsgerichte psychotherapie. Kijk hiervoor op de website van jouw zorgverzekeraar.